חיישנים

חיישנים משמשים בעיקר למדידות של ערכים פיזיקליים שונים. חיישן לעתים נקרא גם מד, שם הנגזר מעצם פעולתו כמכשיר המודד שינויים ובאנגלית sensor.

כיום ניתן לראות שימוש ויישום נרחבים בחיישנים בתחומים רבים ובהם גם תחום הרכב בכלל והמנועים בפרט. חיישנים מתוכננים לזהות שינויים מכניים ותנועתיים כמו גם אנרגיות שונות. בדרך כלל ישנו מחשב רכב שמעבד את המידע שאוסף החיישן על הסביבה ומתרגם אותו לפעולות.

סוגי חיישנים נפוצים:

  • מד טמפרטורה - משמשים למדידת חום
  • חיישן נפח - לשינוי בתוך חלל מסויים
  • חיישן תנועה - לזיהוי תנועה בחדר
  • מד לחות - לשינויים ברטיבות
  • מד לחץ
  • חיישן נקישה
  • חיישן מגע - מזהה פתיחת דלתות

המעבדה מתמחה באבחון תקלות בחיישנים והחלפת חיישן חמצן לא תקין

חיישן חמצן

ברכב, מטרתן העיקרית של חיישנים וחיישן החמצן בפרט היא להביא את נצילות המנוע למקסימום ואת פליטת הגזים למינימום. כמעט בכל רכב שיוצר ב-20 השנים האחרונות ישנו חיישן חמצן על מנת לווסת את התערובת ברכב.

חיישן חמצן של וולוו
חיישן חמצן של וולוו
חיישני החמצן קשיחים ביותר בהתחשב לסביבה בה הם נמצאים. אולם פעולתם נישחקת עם הזמן ובסופו של דבר החלפתם נידרשת.

תערובת עשירה נוצרת כאשר יש פחות אוויר מהכמות האופטימלית (יחס המושלם). במצב זה מוצאים שאריות דלק לאחר השריפה. הדלק שלא נישרף יוצר זיהום רב יותר ולכן תערובת עשירה אינה רצויה.

תערובת עניה, מצד שני, נוצרת כשיש יותר אוויר מאשר אמור להיות כאשר היחס הוא מושלם. במצב זה ישנו עודף בחמצן. תערובת כזו מייצרת כמות גדולה יותר של מזהמי פחמן חד חנקני. במיקרים שונים, תערובת עניה גם יכולה לגרום לירידה בביצועים ואף לנזק למנוע.

החלפת חיישנים

חיישן החמצן מזהה האם התערובת עניה או עשירה ע"י שימוש (בדר"כ) בתגובה כימית שיוצרת כח אלקטרו-מניע שנישלח ליחידת הבקרה. יחידת הבקרה קובעת האם התערובת עניה או עשירה ובהתאם שולטת על כמות הדלק אשר נכנס אל המנוע.

רוב החיישנים מתבלים אחרי שימוש של 50,000-80,000 ק"מ. חישני חמצן חדישים עם חימום דורשים החלפה רק אחרי שימוש של 100,000-160,000 ק"מ, בהתאם לסוג הנסיעה והטיפול ברכב (עירונית / בין עירונית).

אבחון ותיקון תקלות מד זרימת אוויר - חיישן אוויר

מד כמות אוויר

מד מות זרימת אוויר
מד כמות זרימת אוויר
מד כמות האוויר ממוקם בין מסנן האוויר לבין בית המצערת ומודד את כמות זרימת אוויר היניקה ע"י חיישן.

יחד עם חיישן טמפרטורת האוויר נקבעת כמות האוויר הנינקת. מחשב המנוע מעבד את האותות הנשלחים ממד כמות אוויר ובהתאם לכך מחשב את כמות הדלק שתהיה מוזרקת למנוע.

מחשב המנוע (ECU) מחשב את כמות הדלק המוזרמת למנוע בכל אחד ממצבי העומס הקיימים. ע"י קליטת נתונים מהחיישנים ומבקרת את אלמנטים ואת המזרקים. הבסיס לכך הנו הטמפ' , לחצים ועומס.

נ. איל ושות' מעבדה לרכב ממוחשב מתמחה בדיאגנוסטיקה ותיקון המערכות האלקטרוניות באוטו.

המעבדה מתקנת את כל סוגי המחשבים ברכב כולל מחשב ניהול מנוע (ECU), מחשבי בקרת תיבות הילוכים (גיר אוטו), אימובילייזר, בקרת אקלים ולוח מחוונים. כמו כן, החלפת חיישנים (חיישן חמצן) לא תקינים ואיפוס מחשבים לסט אימובילייזר.

בנוסף, אנו מומחים ליחידות ABS ובקרת יציבות ומבצעים התקנה וניטרול של כריות אוויר ומותחני חגורות בטיחות.

חזרה לראש העמוד © כל הזכויות שמורות לנ. איל ושות' << קודם הבא >>